Työpäivä tänäänkin. Muut ottavat leppoisasti aurinkoa tulikuumalla rannalla, välillä pulahtavat veteen ja nousevat takaisin palvomaan suurta kaasupalloa.

Eipä ole ikävä. Mieluummin, rehellisesti sanottuna, istun tässä näytön luomassa valossa, tämä ei sentään paista koskaan liian kuumasti. Ruokaa voi käydä hakemassa Leinosesta nälän yllättäessä. Kaverit ovat lähettyvillä: toinen istuu tuossa vieressä ja vääntää samaa hommaa kun itsekin; toiset ovat mesessä, tai oikeastaan aika pieni osa. Mutta kumminkin.

En rakasta olla auringossa. Enkä ulkona yleensä muutenkaan. Paitsi maalla. Mutta kaupungissa yritän mahdollisimman paljon viettää aikaani sisätiloissa, kaupunki on inhottava kesäisin. Kaupunki on kyllä inhottava mihin vuoden aikaan tahansa, mutta kesäisin varsinkin. Välillä kuitenkin lämpö kohoaa sisätiloissakin aivan liian tuskaisiin lukemiin. Silloin on pakko lähteä ulos etsimään vilpoisaa tuulta. Tai jäätelöä.

Maalla minusta löytyy aivan eri puoli. Tykkään olla pihalla ja kuljeskella luonnossa (kunhan en eksy liian sankkaan ja pimeään metsään varsinkaan yksin). Täällä ei oikeastaan koskaan ole missään liian kuuma. Eikä ole liikaa ihmisiä. Lisäksi täällä tulee oltua paljon aktiivisempikin. Kynnys astua ulko-oven yli ja tuntea hiekka paljaiden jalkojen alla ei ole niin korkea kuin kaupungissa.

Mutta silti istun tällä hetkellä koneen ääressä. Ulkona on aika vilpoisaa, tai oli ainakin aamulla (siis joskus noin 12 aikaan). Töissä. Tai oikeastaan "töissä". Työharjoitteluhan tämä oikealta nimeltään. Tässä uudistetaan Ristijärven yhteisöstudion nettisivuja Studiokoulussa. Kaikki muut ovat jo olleet lomalla viikon, kyllä vain, meidän työharjoittelun valvojammekin ja koko homman projektipäällikkö. Ollaan tehty aika leppoisaa päivää. Työpäivä alkaa kello 12.00 ja loppuu... joskus. Huomaamattomasti menee aika kuvaillessa näitä kymmeniä tavaroita, mitä tänne on kertynyt ja niitä sitten photoshoppaillessa. Lepposta. Viikko vielä edessä. Sitten kait se oikea loma alkaa.


Jussi oisi perjantaina. Sitten kilistellään, perskeles!